Annelies van Nieuwmegen

 

Mijn naam is Annelies van Nieuwmegen, geboren in 1961 in Haarlem en ik begeleid mensen naar nieuwe zin in het leven. Mijn praktijk voor Counseling en coaching is gevestigd op Texel. Ik ben opgeleid tot coach en counselor aan de Nederlandse Academie voor psychotherapie in Amsterdam.

Mijn waarden als Counselor en Coach zijn: betrokken, warm, begripvol, nieuwsgierig, onafhankelijk, veelzijdig, energiek, expressief, inspirerend, vernieuwer.

Mijn verhaal

Mijn waarden zijn: Groei, Passie, Vrijheid, Harmonie

Voor mij is een leven-lang leren op mijn lijf geschreven; leren door scholing en het toepassen in de praktijk, en zo de zingeving van mijn bestaan vergroten.

Mijn werkzame leven ben ik begonnen in het onderwijs. Na het afronden van de Pedagogische Academie in 1981 heb ik 10 jaar met plezier gewerkt als leerkracht op een basisschool in Aalsmeer.  Nieuwsgierigheid en de wens om nieuwe dingen te ontdekken, zorgde er voor dat ik mij ging ontwikkelen in de informatietechnologie, Na het beroep leerkracht heb ik ruim 30 jaar gewerkt in het bedrijfsleven in verschillende functies, waarvan een groot deel binnen de ICT. Naast techniek heeft voor mij ook altijd de mens centraal gestaan. Zowel in het werk, als in de opleidingen die ik heb gevolgd. Vanuit mijn werk als coach en loopbaancoach groeide mijn interesse mensen te begeleiden naar zingeving in hun bestaan. Bij loopbaanvraagstukken bemerkte ik dat de problemen vaak dieper liggen binnen de client zelf. Dit vraagt om meer inzicht en een andere vorm van begeleiding. Mijn recente scholing aan De Nederlandse Academie voor Psychotherapie heeft mij gebracht waar ik nu ben: een  zelfstandig ondernemer in Integratieve Counseling en Coaching. 

 

Ook ben ik zelfstandig kunstenaar. Creativiteit is een grote drijfveer in mijn leven. Het is een belangrijke verbinding van mijzelf met anderen.  Ik heb  mij beeldend ontwikkeld tijdens mijn opleiding aan de Amsterdamse Hoge School voor de Kunsten, welke ik in 2009  heb afgerond. 

 

Mijn liefde en compassie voor psychologie en beeldende kunst geef ik nu vorm in mijn praktijkruimte, waar beeldend (ver)werken wordt inzet in de counseling-sessies, als dit past bij de client en zijn of haar hulpvraag.

Eind 2021 rond ik mijn onderzoek af, naar de  toepasbaarheid van beeldende interventies binnen de Integratieve Counseling.

Opleidingen

Ik heb de volgende opleidingen voltooid:

  • Integratief Counselor, tweejarige post-hbo beroepsopleiding, Academie voor Psychotherapie Amsterdam
  • PSBK, Psychosociale en Medische Basiskennis, 1-jarige opleiding, CPION erkend.
  • Coach Practioner, 1-jarige Nobco gecertificeerde opleiding, Academie voor Psychotherapie Amsterdam
  • Training Leergang Loopbaan  Coach, Schouten en Nelissen, Heerlen
  • Opleiding Trainer Creatief Denken, De Academie voor Innovatief Trainen, Arnhem
  • Opleiding Senior Communicatieaviseur C, SRM Marketing- & Communicatieopleidingen, Amsterdam
  • Bachelor of fine Art in Education (BFA Ed), Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
  • verschillende ICT opleidingen