Werkwijze

Wat jij van mij kunt verwachten:

+  prettige en toegankelijke setting

+  holistische benadering

+  een gelijkwaardige samenwerking 

+  praktische tools en handvatten

+  vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

+. Vaak zijn 6 tot 8 sessies al voldoende 

 

een integratieve  aanpak 

Een integratieve aanpak betekent dat jij centraal staat, niet de methode.

De integratieve werkwijze is holistisch en betrekt al jouw dimensies als mens: cognitief, emotioneel, lichamelijk, gedragsmatig, sociaal en spiritueel. Jouw probleem en je oplossingen kunnen zich namelijk op al deze dimensies bevinden.

Ook is het een aanpak op maat. Dat wil zeggen dat jouw behandelplan aansluit op jouw unieke kenmerken en elke keer aangescherpt wordt. Het betekent dat wij samen doen wat voor jou nodig is, zo lang of kort als wenselijk is.

De integratieve werkwijze gaat ervan uit dat jij het vermogen hebt om jezelf te ontwikkelen en te helen. De sessies in mijn praktijk zijn er dan ook op gericht om jouw zelfhelende vermogens te activeren en het opheffen van eventuele blokkades.

In de aanpak staat onze samenwerking centraal en evalueren wij deze samenwerking ook elke sessie, om er zeker van te zijn dat jij op de juiste plek zit.

Wetenschappelijk bewezen

De integratieve aanpak is ook wetenschappelijk bewezen. In mijn praktijk maak ik gebruik van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen, waarbij  verschillende therapeutische werkwijzen zijn geïntegreerd.

Om tot een persoonlijke diagnose te komen, onderzoek ik jouw klachten in de verschillende lagen waarop deze klachten hun uitwerking kunnen hebben, zoals de emotionele, fysieke, cognitieve en spirituele lagen.

Onduidelijke klachten worden teruggebracht tot directe zintuigelijke ervaringen. De daadwerkelijke ervaring van jouw probleem en de oplossing daarvan is wat telt.

Innerlijke wereld

De integratieve werkwijze gebruikt naast het bewuste ook het onbewuste om problemen, zo diep als ze geworteld zijn, aan te pakken.

Imaginatie, om met behulp van jouw innerlijke beelden van binnenuit doelgericht te kunnen veranderen.